
Šošovicová
Maslo, rastlinný olej, cibuľa, anglická slanina krájaná, mrkva, celer, rajčiny z konzervy, 225g sušenej šošovice, vývar, parmazán, soľ, čierne korenie
Do hrnca dáme maslo, olej, pridáme nakrájanú slaninu a nasekanú cibuľu. Smažíme cibuľu dozlata.
Pridáme nasekanú mrkvu a celer. restujeme 2-3 minúty.
Pridáme rajčiny aj so šťavou, stiahneme plameň a za občasného miešania varíme 25 minút.
Prepláchneme šošovicu studenou vodou. Dáme ju do hrnca a premiešame. Pridáme vývar, osolíme a okoreníme. Zakryjeme a varíme na miernom plameni asi 45 minút až bude šošovica makká.
Pred vypnutím variča pridáme do polievky maslo a parmazán.
Povod: Taliansko
Zdroj: MH116