Šošovicová

Maslo, rastlinný olej, cibuľa, anglická slanina krájaná, mrkva, celer, rajčiny z konzervy, 225g sušenej šošovice, vývar, parmazán, soľ, čierne korenie

 

Do hrnca dáme maslo, olej, pridáme nakrájanú slaninu a nasekanú cibuľu. Smažíme cibuľu dozlata.

Pridáme nasekanú mrkvu a celer. restujeme 2-3 minúty.

Pridáme rajčiny aj so šťavou, stiahneme plameň a za občasného miešania varíme 25 minút.

Prepláchneme šošovicu studenou vodou. Dáme ju do hrnca a premiešame. Pridáme vývar, osolíme a okoreníme. Zakryjeme a varíme na miernom plameni asi 45 minút až bude šošovica makká.

Pred vypnutím variča pridáme do polievky maslo a parmazán.

 

Povod: Taliansko

Zdroj: MH116